Tagja lettem a SZIFÖN-nek, a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzatnak

Bevezető: 
Tavaly szeptemberben kezdtem közép iskolai tanulmányaimat a Szekszárdi Ady Endre Szakképző iskolában. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy osztályunkban én lettem a DÖK-ös, diák önkormányzatos képviselő. Annak ellenére, hogy 9. osztályos tanuló vagyok, iskolámból engem és másik két diáktársamat delegálták SZIFÖN - Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat tagjának.

Nemrég tartottuk az első, alakuló ülésünket 2020.Február 27-én. Második, legutóbbi ülésünkön pedig sikerült megválasztanunk a diák polgármestert, Fáncsi Balázst, aki az I. Bála Gimnázium tanulója. Balázs több év óta tagja az iskolai DÖK-nek és a SZIFÖN-nek is. Alpolgármesterei Takács Balázs, az I. Béla Gimnázium tanulója és Benkő Gréta, a Baka István Általános Iskola tanulója lettek. Szekszárdon szinte minden iskolából volt két delegált tanuló, akiket az adott intézmény DÖK-öt vezető pedagógusai diák polgármesternek vagy diák alpolgármesternek jelöltek. A polgármester és az alpolgármesterek közösen dolgozva a többiekkel igyekeznek a diákság kéréseit megfogalmazni helyi szinten, de akár az Országos Diák Parlamenti üléseken is.

Én a SZIFÖN legközelebbi összejövetelén javasolni fogom, hogy készítsünk egy éves rendezvény tervet. Szeretném javasolni nekik, hogy látogassanak el az Erzsébet Ifjúsági Alap közösségi terébe, ahol én vezetem az E-Sport Klubot, illetve egy másik alkalommal szeretném nekik bemutatni azokat a csapatépítő játékokat, amelyeket Zánkán tanultam a kortárs-segítő táborban. Gondolkodom még egy Társasjáték Klub szervezésében is, amelybe bevonnám volt általános iskolai osztálytársaimat, barátaimat is.

Dávid (16)